EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

36ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας

Πληροφορίες event

Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας ανοίγει για 36η συνεχόμενη φορά την αυλαία του. Για 24η συνεχή χρόνια θα πραγματοποιηθεί ο Διεθνής Διαγωνισμός Χορωδιακής Μουσικής . Ο 24ος  Δ. Δ. Χ. Μ. έχει σαν σκοπό την καθιέρωση και εδραίωση του θεσμού, με στόχο την προαγωγή της χορωδιακής μουσικής, την ανάπτυξη του πνευματικού και πολιτιστικού επιπέδου και την καλλιέργεια του μουσικού αισθήματος.

Στο φεστιβάλ φέτος συμμετέχουν χορωδίες από Βέλγιο, Βουλγαρία, Κολομβία, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ισραήλ, Πολωνία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ουκρανία, Ρουμανία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Κύπρο και Ελλάδα.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν συναυλίες σε ανοιχτά θέατρα και χώρους καθώς και σε Ιερούς Ναούς της πόλης, όπως επίσης και street performances σε διάφορα σημεία του ιστορικού της κέντρου στις 4 μέρες που διαρκεί το Φεστιβάλ. 

Παράλληλα από το 2017 πραγματοποιείται και masterclass διεύθυνσης χορωδίας με θέματα του φετινού 2ου σεμιναρίου να αποτελούν: τεχνική διεύθυνσης με έμφαση στη διεύθυνση χορωδίας, η τονικότητα σε μια χορωδία, η ερμηνεία των διάφορων μουσικών ειδών, ομαδικές τεχνικές φωνητικής, οργάνωση της πρόβας, φωνητική της χορωδίας, μουσική ανάλυση χορωδιακού έργου, ασκήσεις διεύθυνσης, ατομικό πρόγραμμα προετοιμασίας των ενεργά συμμετεχόντων, παρουσίαση νέων έργων από Σλοβένους συνθέτες 

Περίπου 400 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς συμμετάσχει στις εκδηλώσεις του, ενώ κορυφαίες μουσικές προσωπικότητες από την Ελλάδα κι όλο τον κόσμο έχουν κατά καιρούς κοσμήσει το πάνελ της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής του. Σήμερα, συγκαταλέγεται ως ένα από τα εγκυρότερα φεστιβάλ και διαγωνισμούς στην Ευρώπη με διεθνή ακτινοβολία και κύρος. 
  
Διοργανωτής του Φεστιβάλ είναι η Χορωδία Πρέβεζας “Αρμονία”
Συνδιοργανωτές: Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας

Υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού, Τουρισμού και του ΕΟΤ

Με τη συμπαράσταση της Ι. Μ. Νικοπόλεως και Πρέβεζας,της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Διεύθυνσης Πρέβεζας,
της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πρέβεζας, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας, της Διεύθυνσης Πολιτισμού της Περιφέρειας Ηπείρου

Με την αρωγή του Συλλόγου Φορτοεκφορτωτών Λιμένος Πρέβεζας, της ΛΕΚ Πρέβεζας και της Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία – Παράρτημα Πρέβεζας.

ΠΕΜΠΤΗ 5/7/2018

19:30 Πρώτη συνάντηση στην Οικία Αθανασιάδη

20:30 Παρέλαση στους δρόμους της Πρέβεζας (σημείο συνάντησης: Πλατεία Ανδρούτσου)

21:30 Τελετή Έναρξης στο Δημοτικό Κηποθέατρο Πρέβεζας «Γιάννης Ρίτσος» με την Academic Choir of Primorska από το Koper της Σλοβενίας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6/7/2018

10:30 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης
Διαγωνισμός Κατηγορία Ε

12:00 Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης
Διαγωνισμός Κατηγορία Α

13:00 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρέβεζης 
Διαγωνισμός Κατηγορία C

18:00 Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης 
Διαγωνισμός Κατηγορία Α - Β

18:00 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης
Διαγωνισμός Κατηγορία F

20:00 Ιερός Ναός Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης 
Κονσέρτο Θρησκευτικής Μουσικής

21:00 Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους
Κονσέρτο Θρησκευτικής Μουσικής

22:00 Πλατεία Λιμενικού Ταμείου & Πλατεία Δικαστηρίων
Κονσέρτα

ΣΑΒΒΑΤΟ 7/7/2018

10:30 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης
Διαγωνισμός Κατηγορία F

13:00 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρέβεζης 
Διαγωνισμός Κατηγορία D

18:00 Πνευματικό Κέντρο Ι.Μ. Νικοπόλεως & Πρεβέζης
Διαγωνισμός Κατηγορία F

21:00 Ι.Ν. Παναγίας των Ξένων
Κονσέρτο 

22:00 Πλατεία Λιμενικού Ταμείου & Πλατεία Δικαστηρίων
Κονσέρτα

ΚΥΡΙΑΚΗ 8/7/2018

21:30 Τελετή Λήξης στο Αρχαίο Ωδείο Νικόπολης

Κατηγορίες του διαγωνισμού: Τα χορωδιακά συγκροτήματα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παραπάνω από μία κατηγόριες. Σε περίπτωση που μία χορωδία επιθυμεί να λάβει μέρος σε περισσότερες από μία κατηγορίες, θα πρέπει να συμπληρώσει ξεχωριστή αίτηση συμμετοχής για κάθε κατηγορία που θα συμμετέχει.

Οι διαγωνιστικές κατηγόριες έχουν ως εξής:
Κατηγορία A: Μικτές Χορωδίες με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο.
Κατηγορία B: Χορωδίες Όμοιων Φωνών (ανδρικές ή γυναικείες) με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο.
Κατηγορία C: Παιδικές Χορωδίες με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο (ανώτατο όριο ηλικίας: 17 έτη).
Κατηγορία D: Χορωδίες Δωματίου (μικτά, ανδρικά ή γυναικεία σύνολα) με μέγιστο όριο 20 μέλη.
Κατηγορία E: Νεανικές Χορωδίες (μικτές ή γυναικείες) με ελάχιστο όριο 22 μέλη. Μέγιστο όριο απεριόριστο. (ανώτατο όριο ηλικίας: 25 έτη).
Κατηγορία F: Χορωδίες όλων των ειδών με ελεύθερο πρόγραμμα.

Εισαγωγή: Το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Πρέβεζας είναι ένας θεσμός υψηλής καλλιτεχνικής αξίας στον ελληνικό και διεθνή χώρο της χορωδιακής μουσικής. Περισσότερες από 350 χορωδίες από όλο τον κόσμο έχουν τραγουδήσει στη σκηνή αυτού του Φεστιβάλ και πολλές καλλιτεχνικές προσωπικότητες έχουν τιμήσει την κριτική επιτροπή με την παρουσία τους, διασφαλίζοντας την εγκυρότητα των διαδικασιών και των αποτελεσμάτων.

Συμμετοχή: Όλα τα είδη χορωδίας μπορούν να λάβουν μέρος στο μη-διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ.  

Οργάνωση: Η συμμετοχή εκτός διαγωνισμού δίνει την ευκαιρία στις χορωδίες να δώσουν συναυλίες σε διάφορα μέρη της πόλης και να γνωριστούν με άλλες χορωδίες, να δουν τις ομορφιές της περιοχής και να παρακολουθήσουν τα δρώμενα του Φεστιβάλ. Οι χορωδίες αυτές μπορούν να οργανώσουν μόνοι τους τις τουριστικές τους δραστηριότητες, αλλά παρακαλούνται να ενημερώσουν την οργανωτική επιτροπή όταν θα διαμορφώνεται το πρόγραμμά τους για να μην συμπίπτει με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Πρόγραμμα: Τα κομμάτια που θα παρουσιάσει η κάθε χορωδία θα είναι δικές της επιλογές (κατά προτίμηση θρησκευτικά ή φολκλόρ κομμάτια) και θα τα ερμηνεύσει “a cappella” σε διάρκεια 10-15 λεπτών.