EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Αναδρομική Έκθεση Ζωγραφικής Χριστίνας Ζώη

Πληροφορίες event

Την αναδρομική της έκθεση «Το Χρώμα είναι εκεί… στην άκρη του Χρόνου» παρουσιάζει στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων η Χριστίνα Ζώη.

Διάρκεια έκθεσης 16 έως τις 27 Απριλίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Απριλίου και ώρα 8.00 το βράδυ.
Για το έργο της κας Ζώη θα μιλήσουν η  κα. Λίνα Δεληολάνη, Ζωγράφος και Μέλος του Δ.Σ. Συλλόγου Ζωγράφων Β. Ελλάδος, και η κα. Ευδοκία Σταυρίδου, Συγγραφέας και Ποιήτρια.

Σχετικά με τη δουλειά της και με τη νέα της έκθεση η Χριστίνα Ζώη αναφέρει: «Έχοντας γεννηθεί στο Αγρίνιο και ζώντας εδώ και χρόνια στα Ιωάννινα, δηλώνω με την έκθεση αυτή, την εικαστική μου παρουσία στην πόλη των Γραμμάτων και των Τεχνών. Οι χρωματικές συνθέσεις της έκθεσης «Το Χρώμα είναι εκεί… στην άκρη του Χρόνου», αποτελούν για μένα μια ακροβασία ανάμεσα σ’ ένα φανταστικό διηνεκές παρελθόν αλλά και σ’ ένα παρόν, όπου η στιγμή, διαρκώς, μεταλλάσσεται. Αυτό συμβαίνει μέσα από θεματικές της έκθεσης, άκρως χαρακτηριστικές ενός timing που τελεί σ’ έναν ανεπιστρεπτί χρόνο, είτε μέσα από θεματικές που σκιαγραφούν την πνευματική μου οντότητα σαν καλλιτέχνιδα σ’ ένα παρόν, απόλυτα εναρμονισμένο μαζί τους. Ο Χρόνος αποτελεί, κατά τη γνώμη μου, ένα θεμελιακό στοιχείο στον κόσμο της Τέχνης. Στα έργα μου λοιπόν, ο Χρόνος αποτυπώνεται ελεύθερα αλλά και αμφίσημα, χωρίς να παύει ωστόσο να αποτελεί δομικό τους στοιχείο. Οι εικόνες που πραγματεύομαι με το χρωστήρα μου θα μπορούσαν να υπάρξουν στο τώρα, στο χθες και ίσως και στο αύριο. Απεικονίζονται πρόσωπα, σκηνές και στιγμές, συναισθήματα που ο σκοπός τους είναι, μες στην ακινησία τους, να συνταράξουν.

Γεγονότα ευρύτερα, όπως το ναυάγιο στη Μυτιλήνη το 2014, τα δυο παιδιά που σώζονται από τον Έλληνα διασώστη και μια ελληνική θάλασσα ταραγμένη, όπως και η ψυχή των εκατοντάδων ανθρώπων που τη διέσχισαν τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες απόγνωσης. Οι τεχνικές μου αποτυπώσεις είναι διαφορετικές προσδίδοντας μια ποικιλία γραφής στα έργα που ίσως να ξαφνιάζει και να προκαλεί, οπωσδήποτε όμως δίνουν την αίσθηση ότι αυτόβουλα αυθυποβάλλομαι σε αυτές τις εικαστικές δοκιμασίες που αποτελούν σίγουρα και εσωτερικές διεργασίες. Σε μια εποχή της ταχύτητας, της αστραπιαίας εναλλαγής των άπειρων εικόνων με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε από παντού, τα έργα της έκθεσης για μένα, στέκουν σαν εμπνευσμένοι παρατηρητές, με στιβαρότητα και μια ομιλούσα α-κινησία τόσο των ανακαλούμενων εικαστικά εικόνων όσο και της φευγαλέας στιγμής. Είναι θεωρώ μια διαφορετική καλλιτεχνική ματιά, αντίστοιχη της «glance» για την βρετανική ορολογία, ματιά δηλαδή με υπόβαθρο σκέψης πάνω στο εικαστικό αντικείμενο και όχι μια «glimpse», μια αναλαμπή δηλαδή που φώτισε τη στιγμή και ενέπνευσε το χρώμα και τη σύνθεση.

Ακριβώς αυτό είναι το «Χρώμα που έμεινε ΕΚΕΙ… στην ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ», είναι έργα δηλαδή που με σφράγισαν σαν δημιουργό, αποδεικνύοντας ότι η Τέχνη είναι η επιθυμία για δοκιμασία, μια ανάγκη ψυχής, που επαναλαμβάνει την έντασή της στο διηνεκές, φτάνοντάς τη ενίοτε και στα άκρα.»

Πνευματικό Κέντρο δήμου Ιωαννιτών, Ιωάννινα
Διάρκεια έκθεσης: 16 – 27 Απριλίου 2018
Ώρες λειτουργίας: 11.00 – 13.00 &  18.00 – 21.00


Διαιτολόγο Διατροφολόγος Ιωάννινα
ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Ψαροταβέρνα - Ιχθυοπωλείο Ιωάννινα