EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Πληροφορίες event

Από τις 12 έως τις 18 Ιουνίου 2019 γιορτάζουμε την τέχνη της φωτογραφίας και σας καλούμε όλους να συμμετέχετε με την παρουσία σας στους χώρους των εκθέσεων. Θα παρουσιαστούν πάνω από 200 φωτογραφικές εικόνες σε 10 φωτογραφικές εκθέσεις σε διάφορα σημεία της Άρτας με επίκεντρο την Δημοτική Πινακοθήκη «Γ. Μόραλης». 

Στόχος μας, για 2η χρονιά, είναι να παρουσιάσουμε τις φωτογραφικές δουλειές των μελών της Ομάδας μας με τίτλο –το Μυστήριο της ΦΟΑ- που ολοκληρώθηκαν μέσα από τις συναντήσεις μας την χρονιά που μας πέρασε. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουμε να φέρουμε σε επαφή το φιλότεχνο κοινό της πόλης μας τόσο με το έργο καταξιωμένων διεθνώς φωτογράφων, όσο και με τις δουλειές άλλων ανερχόμενων. 

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 στις 19:30 στη Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης». Στο ισόγειο της Πινακοθήκης θα βρίσκονται τα έργα των μελών της ΦΟΑ με τον γενικό τίτλο «το Μυστήριο της ΦΟΑ», ενώ στον 1ο όροφο του κτηρίου θα εκτίθενται έργα των: Αχιλλέα Νάσιου - Achilles Nasios -, Ευγενίας Αραβαντινού - Eugenia Aravantinou -, Αλέξη Βασιλικού - Alexis Vasilikos -, Λουλουδιάς Γρέδη - Louloudia Gredi -, Ιωάννη Μπενέκου - Ioannis Benekos - (Στους Δρόμους του Κόσμου/ Streets of the World), Τάσου Μπίρη - Tasos Biris - και Άκη Χρήστου - Akis Christou -. Η έκθεση πλαισιώνεται ακόμη με προβολή φωτογραφιών από το Καρναβάλι γυναικών Άρτας που φωτογραφήθηκαν από τα μέλη της ΦΟΑ που συμμετείχαν στο διήμερο εντατικό σεμινάριο με τον Αχιλλέα Νάσιο. Οι εισηγητές της Ομάδας και επιμελητές των εκθέσεων Αχιλλέας Νάσιος και Ευγενία Αραβαντινού μέσα από την ομιλία τους θα μας βοηθήσουν να κατανοήσουμε το ταξίδι που η Φ.Ο.Α. έκανε υπό την καθοδήγηση τους. 

Στα πλαίσια της διοργάνωσης “Ημέρες Φωτογραφίας” θα μας δοθεί ακόμη η δυνατότητα να δούμε και τις 11 συμμετοχές των φωτογραφικών ομάδων του Δικτύου Έντευξις, μεταξύ των οποίων και η ΦΟΑ, με θέμα “Freedom” στην Νέα Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Αρταίων,  όπως αυτές παρουσιάστηκαν στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών στα πλαίσια του διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria Festival 2019 - Photometria Festival -. 
Εξίσου ενδιαφέρουσες και άξιες επίσκεψης θα είναι και οι δουλειές του Μιχάλη Ευαγγέλου - Michalis Evangelou - με τίτλο “In the belly of time” και της ΡοζίναςΚαρκαμπούνα - Ζέτα Καρκ (Rozina Karkampouna) - με τίτλο “Αγροτική Κατάθλιψη”  που θα βρίσκονται στο καφέ Florian και στην Χάρτα αντίστοιχα.

Τέλος, θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι παράλληλα με την λειτουργία των εκθέσεων πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην Δημοτική Πινακοθήκη ομιλίες και παρουσιάσεις των έργων σύγχρονων φωτογράφων οι οποίοι συμμετέχουν στην έκθεση: Ο Τάσος Μπίρης θα παρουσιάσει την Πέμπτη 13 Ιουνίου και η Λουλουδιά Γρέδη την Τρίτη 18 Ιουνίου. Επίσης έχει προγραμματιστεί και μια ευχάριστη βραδιά retro φωτογραφίας (slides, pinhole). 

Με χαρά, λοιπόν, σας καλούμε να παρευρεθείτε και να συμμετέχετε στις εκδηλώσεις της διοργάνωσης “Ημέρες Φωτογραφίας” και να γνωρίσετε από κοντά τα μέλη μας που μέσα από την αγάπη τους για τη φωτογραφία συντελούν ενεργά στην ανάπτυξη  των πολιτιστικών δράσεων της πόλης μας.

Τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας Άρτας Φ.Ο.Α. ευχαριστούμε όλους τους φιλοξενούμενους καλλιτέχνες για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχουν στην διοργάνωση και φυσικά εκ των προτέρων όλους εσάς που πρόκειται να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

Η διοργάνωση δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την βοήθεια του Δήμου Αρταίων καθώς επίσης και όλων των χορηγών που μας στηρίζουν και πιστεύουν στην ανιδιοτελή προσπάθεια μας να προσφέρουμε και εμείς από την πλευρά μας την πολιτιστική μας πρόταση. Ευχαριστούμε, λοιπόν, τον Δήμο Αρταίων - Δήμος Αρταίων - για την παραχώρηση των χώρων, τις επιχειρήσεις Κτήμα Μάρος - Κτήμα Μάρος -, Η Αλκοόλη - Η Αλκοόλη -, Corfu beer - Corfu Beer -, Πορτατίφ - Πορτατίφ - Άρτα - και Express market - Express Market "Κατσίμπρα" - για τις χορηγίες τους στην εκδήλωση των εγκαινίων, τα café Florian - Florian cafe and chocolaterie - και Χάρτα - Xarta Synergatiko Kafeneio -  για την φιλοξενία των εκθέσεων, το Photometria festival 2019 καθώς και τα ΜΜΕ IFocus.gr, Arttv - ART TV -, Orange radio - Orange Radio - και Ταχυδρόμο της Άρτας - ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ Άρτας - ως χορηγούς επικοινωνίας. 

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για το κοινό και με δωρεάν είσοδο.