EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Πληροφορίες event

Το Θέατρο Actina παρουσιάζει το “Μουζικουέντο” της Χάρις Μέγα, μια μουσικοθεατρική παράσταση για παιδιά στην υπέροχη αυλή του μπαρ «Μποτίλια στο Πέλαγο» στην Πρέβεζα. Το Σάββατο 27 Ιουλίου με ώρα έναρξης 21:15. Τιμή εισιτηρίου: Ενήλικες 7€, παιδιά 5€.

Δημιουργήσαμε μία παράσταση ουσίας, με γνώμονα την ευθύνη που έχει η παρουσίαση της σε παιδιά, που συνήθως είναι ο πρώτος σταθμός γνωριμίας τους με το θέατρο. Το θέατρο είναι μια εμπειρία ζωντανή, γεμάτη συναισθήματα ικανή να μεταδώσει μηνύματα στα παιδιά χωρίς να χειραγωγεί την σκέψη τους αλλά τα βοηθάει στο να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα και κινητοποιεί έτσι την κριτική τους ματιά.
 Το κοινό θα απολαύσει μία ευρηματική παράσταση με φαντασία, απίστευτο ρυθμό, αρκετές δόσεις χιούμορ, καθαρές ερμηνείες που βοηθούν στην κατανόηση της ιστορίας, με δυνατά νοήματα που κατορθώνει να επιτελεί ένα δύσκολο ρόλο, εξίσου καλλιτεχνικό και παιδαγωγικό. Η δημιουργία μιας επιτυχημένης παιδικής παράστασης είναι δύσκολη υπόθεση για όποιον σέβεται τη δουλειά και το κοινό του, αλλά είναι αυτή που εκπληρώνει με τον πιο κυριολεκτικό τρόπο την ίδια την ουσία του θεάτρου: την μεταφορά δηλαδή του όποιου “μηνύματος” και την αισθητική εκπαίδευση των μικρών και μεγάλων θεατών αθόρυβα, χωρίς διδακτισμό ή καλλιτεχνικές εκπτώσεις. Το έργο μας μεταφέρει αρκετά μηνύματα όπως την σημασία της συγχώρεσης, την δύναμη της τόλμης, την δικαιοσύνη, την υπεράσπιση του αδυνάτου, την οικολογική συνείδηση. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η ζωντανή μουσική επί σκηνής και η διαδραστικότητα με το κοινό. Τρεις μουσικοί- ηθοποιοί με υπέροχα κοστούμια που παίζουν, χορεύουν και τραγουδούν 1 ώρα ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους και μας παίρνουν μαζί τους στην ιστορία τους. Μία μοναδική παράσταση που υπόσχεται να ξετρελάνει τα παιδιά και να μαγέψει τους μεγάλους. 
 
Συντελεστές της 1ης επαγγελματικής θεατρικής παραγωγής του Θεάτρου Actina:
Συγγραφέας: Χάρις Μέγα
Σκηνοθεσία: Αθηνά Τσικνιά
Φωνητική διδασκαλία: Ειρήνη Δόβα
Μουσική πρωτότυπη: Χάρις Μέγα
Κοστούμια: Λεωνίδας Θεοδωρίδης
Σκηνικά: Αθηνά Τσικνιά
Ειδική κατασκευή παπουτσιών νάνου: Φόνη Βραζέλη
Κατασκευή ψαλιδιού: Μαγδαληνή Γιωτάκη 
Φωτογραφίες: Κατερίνα Φλωράκη
Μακιγιάζ φωτογράφησης: Βούλα Κοντογιάννη-Αλέξανδρος Μαρίνος
Κομμώσεις φωτογράφησης: Όλγα Αλεξίου 
Σχεδιασμός αφίσας: Γιάννης Ταγματάρχης
Παίζουν οι μουσικοί-ηθοποιοί: Ειρήνη Δόβα, Μαριαλένα Ευαγγελάκη, Χάρις Μέγα

Λίγα λόγια για το έργο
Ζούσε κάπου, κάποτε ένας γεωργός φτωχός, μα τυχερός και τολμηρός που είδε τη ζωή του
ν’ αλλάζει διαπαντός όταν πήρε την μεγάλη απόφαση να επισκεφτεί τα ξακουστά τσακίδια. Το ταξίδι του ήταν μακρύ κι ο δρόμος σκοτεινός μα να’ σου μπροστά του ένας περίεργος βοσκός και ένας σκύλος φοβερός και τρομερός. Η ανάγκη του όμως τον οδήγησε μέχρι την καλύβα του τρομερού Μάγου Τσακίδα όπου οι εκπλήξεις ερχόταν η μια μετά την άλλη. Η μεγάλη του και αθώα καρδιά τον έσωσαν μετά από έναν σκληρό γύρο από γρίφους, αλλά η μοίρα της άσπλαχνης αδερφής κρεμόταν από τα χέρια του.
Στο χωριό του γεωργού τις αποφάσεις έπαιρναν ο πρόεδρος κι ο παπάς. Ανακοίνωσαν
λοιπόν ότι ο μεγαλύτερος πλάτανος του στο κέντρο του χωριού έπρεπε να κοπεί. Έτσι είπαν κι έτσι έγινε. Κόψανε τον γεροπλάτανο και πάνω στις ρίζες του χτίσανε ένα υπερπολυτελές πανδοχείο. Ένα βράδυ όμως από τα θεμέλια του πανδοχείου περίεργες φωνές άρχισαν να ακούγονται και τα μυστικά όλων απλώνονταν σε όλο το χωριό. Όταν έπειτα βάλανε και κάψανε τα ξύλα από τον γεροπλάτανο οι φωνές θέριεψαν και η ανησυχία φώλιασε σε όλων τις σκέψεις. 
Τιμωρήθηκε άραγε η άσπλαχνη αδερφή του γεωργού; Παίξανε ξανά τα παιδιά του χωριού γύρω από τον γεροπλάτανο κρυφτό;  

ΘΕΑΤΡΟ ACTINA 
Αθηνά Τσικνιά
Ταχυδρομική διεύθυνση: Άννης Κομνηνής 8
Ιωάννινα, 45221
www.theatroactina.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: info@theatroactina.gr 
Τηλ. Επικοινωνίας: 6974865401