EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Ο Οδυσσεβάχ

Πληροφορίες event

Η παιδική σκηνή του Φώτη Σπύρου παρουσιάζει φέτος σε όλη την Ελλάδα το εμβληματικό έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου “Οδυσσεβάχ” - Σάββατο 13 Ιουλίου στην Ηγουμενίτσα!!! 

Ένα από τα πιο σημαντικά θεατρικά έργα για παιδιά και όχι μόνο, βασισμένο στους μύθους, στα λαϊκά παραμύθια και την επική λογοτεχνία.

Ένα γοητευτικό μαγικό ταξίδι σε χώρες ονειρικές, με αλλόκοτους ήρωες, ένα παραμύθι όπου τα πάντα είναι δυνατά και αδύνατα.

Η Ξένια Καλογεροπούλου έγραψε την ιστορία του Οδυσσεβάχ από την Ιθαγδάτη που ταξιδεύει ψάχνοντας το Κυκλολωτογοργοκιρκιλάριζο, χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Οδύσσεια, από τις Χίλιες και μία νύχτες, και πολλά άλλα παραμύθια.
Δρακοκύκλωπες, Λωτοφάγοι, Πειρατές, Σειρήνες, Γοργόνες, η Μάγισσα Κιρκίλα, η Πριγκίπισσα Λαριζάτ και το πλήρωμα του Οδυσσεβάχ μας προκαλούν να ζήσουμε την περιπέτεια.

Το καράβι του Οδυσσεβάχ περνάει από το νησί των Λωτοφάγων, ακούει το μαγεμένο τραγούδι των Σειρήνων, συναντάει την Γοργόνα και τη Μάγισσα Κιρκίλα, κινδυνεύει στη χώρα της Λαριζάντ, της αγέλαστης πριγκίπισσας, περνά από χώρες που μιλούν με ένα φωνήεν, από λίμνες, δάση και ποτάμια… κι εκεί που πιστεύει πως όλα τέλειωσαν βλέπει μπροστά του τη στεριά κι ένα μικρό παιδί σε μια βάρκα. Να είναι άραγε η Ιθαγδάτη;
Μία ιδανική παράσταση για παιδιά όλων των ηλικιών που ονειρεύονται και πιστεύουν στην επίτευξη του στόχου, στην αξία της προσπάθειας, στην αξία της οικογένειας και της πατρίδας, στη νίκη του καλού και του δικαίου. Μία παράσταση με πανανθρώπινα μηνύματα ουσιαστικά και επίκαιρα.

Ο Οδυσσεβάχ έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες, έχει παρουσιαστεί από αρκετούς ξένους θιάσους, αλλά και από 10 ελληνικά ΔΗΠΕΘΕ. Την έχουν απολαύσει εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μικρά και μεγάλα. Χαρίστε φέτος κι εσείς αυτήν την μοναδική εμπειρία στα παιδιά.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΑΣ ΣΥΝΘΕΤΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ.
”Αν ο Αριστοφάνης έγραφε μια κωμωδία για παιδιά, και βέβαια θα μπορούσε να ήταν ο Οδυσσεβάχ. Αριστοφανική δομή, πρωταγωνιστικό κωμικό δίδυμο , χορός , έξοδο ς, λυρισμός και χιούμορ… όλα… χωρίς πολιτικό υπόβαθρο και βωμολοχίες .Τι καλύτερο θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για σας φέτος το καλοκαιρι; Το τραγούδι λοιπόν λεμέ του Οδυσσεβάχ σε όλη την Ελλάδα και ο Νιόνιος κρατά τον ρυθμό με το νταούλι του ,ενώ η Ξένια κάπου ποιο κει χαμογελάει με νόημα.
Ένα θέατρο που συγκινεί ,με ιστορίες που συνεπαίρνουν και θυμίζουν στα παιδιά (τα μικρά και τα μεγάλα) πως αυτό που προέχει σε μια σκληρή και στείρα συναισθημάτων εποχή …είναι Η ΑΓΑΠΗ! Προσπαθώ να καταφέρω με αγάπη να βιώσουν τα παιδιά την ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ και να μπορέσουν να αφήσουν την ΚΑΡΔΙΑ τους ελεύθερη και ανοιχτή για να νοιώσουν τα μαγικά συναισθήματα τα σπουδαία που μας φέρνουν ποιο κοντά στην αλήθεια ,στον εαυτό μας και την μαγεία της τέχνης που δημιουργεί ελπίδες και όνειρα. Θέατρο και για παιδιά … που εξάπτει την φαντασία και όχι την εξαπατά, περισσότερο συγκινεί παρά ενθουσιάζει. Η τέχνη του θεάτρου είναι ένα εισιτήριο για μια καλλίτερη ζωή. Ένα όμορφο ταξίδι που όλοι μείς και τα παιδιά μας αξίζουμε. Μακάρι αυτό το ταξίδι των θεατών να ξεκινά η να συμπλέει με το δικό μου ταξίδι. Αυτό το φετινό για φέτος… ….του ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ!”
Φώτης Σπύρος

Κείμενο: Ξένια Καλογεροπούλου
Μουσική: Διονύσης Σαββόπουλος
Σκηνοθεσία: Φώτης Σπύρος
Χορογραφίες/κινησιολογία: Ηλίας Μπαγεώργος
Σκηνικά: Σπύρος Στάης
Κοστούμια: Σπύρος Στάης – Νάγια Ζαχαράτου
Βοηθός ενδυματολόγου: Μαργαρίτα Μώρου
Κατασκευή ειδικών κουστουμιών: Φωτεινή Κοσμάτου
Μουσική διδασκαλία: Πρόδρομος Μακρίδης
body music: Simone Mongelli
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Σχεδιασμός Φωτισμών: Απόστολος Τσιτσώνης
Γραφιστική επιμέλεια: Ντίνα Ζαφειρίου
Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Μακρίδης
Οργάνωση παραγωγής: Σταυρούλα Χρηστίδου
Δημόσιες σχέσεις & επικοινωνία: Ζωή Τριανταφυλλίδη
Υπεύθυνος τεχνικής κάλυψης: Θωμάς Χαρέλας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Νίκος Αγαπίου
Υπεύθυνος σκηνής: Δημήτρης Τσινάρης
Παίζουν: Ορφέας Παπαδόπουλος, Νίκος Χρηστίδης, Φλάβιους Νεάγκου, Ήρα Δαμίγου, Ευθύμης Τζώρας και ο Φώτης Σπύρος.