EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Protect Aoos MtB Ultra Race 2016

Πληροφορίες event

«Protect Aoos ΜΤΒ Ultra 2016» 

Ο αγώνας ορεινής ποδηλασίας μεγάλης απόστασης σε κυκλική, συνεχή διαδρομή, (mountain bike ultra marathon, point to point), με την ονομασία «Protect Aoos» ΜΤΒ Ultra», θα διεξαχθεί, για τέταρτη συνεχή χρόνια, στην περιοχή του Ανατολικού Ζαγορίου, με αφετηρία και τερματισμό το χωριό Βωβούσα, την Κυριακή 28/08/2016 (εκκίνηση 08:30 π.μ.).

Παράλληλα θα διεξαχθεί και ο αγώνας «Protect Aoos MTB Race» απόστασης περίπου 30km, καθώς και άλλες δράσεις για τα παιδιά (kid cross 3athlon το απόγευμα του Σαββάτου) και τους φίλους του ποδηλάτου.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι η επικοινωνία της προστασίας του ποταμού Αώου, η διατήρηση του περιβάλλοντος της περιοχής και η προαγωγή δραστηριοτήτων όπως ο αθλητισμός και ο πολιτισμός με έμφαση, σε ότι αφορά το συγκεκριμένο γεγονός, στην ορεινή ποδηλασία. Η μετεξέλιξη της περιοχής, σε τόπο προετοιμασίας ποδηλατών βουνού, που θα ωφελήσει τους αθλητές με το πλήθος και την ποικιλία των διαδρομών, θα ευεργετήσει και θα αναβαθμίσει την τοπική κοινωνία. Μετά από τρεις χρονιές οι καρποί αυτής της προσπάθειας φαίνονται με την αύξηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Βωβούσα.

protect_aoos

Σε ότι αφορά την διεξαγωγή του αγώνα η φετινή χρονιά έρχεται με αλλαγές.

Μια αλλαγή αφορά την Ultra διαδρομή, που φέτος θα είναι κατά τι μεγαλύτερη των 100 χιλιομέτρων (100+km) διατηρώντας όμως τα υψομετρικά της στα ίδια επίπεδα (στα περίπου 3.500μ), περνώντας τρεις φορές τα 1.600 μέτρα υψόμετρο (1.642μ, 1.602μ & 1.644μ) και με 40% λιγότερη ασφάλτινη διαδρομή από τις προηγούμενες χρονιές (από τα 14,0km στα 8,5km περίπου), πράγμα που την καθιστά εξίσου απαιτητική και πιο «σφιχτή». Μαζί αλλάζει και η χάραξη της διαδρομής. Φέτος βάζει ρώτα προς τα βόρεια-βορειοδυτικά της Βωβούσας περνώντας μέσα από την Λάιστα αλλά και δίπλα από το Περιβόλι Γρεβενών, διατηρώντας όμως και αρκετά κομμάτια διαδρομής των προηγούμενων ετών.

Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί την μόνη στην Ελλάδα που καλύπτει μια απόσταση 100 και πλέων χιλιομέτρων σε μία ενιαία, συνεχόμενη διαδρομή. Η οποία είναι σηματοδοτημένη σε όλο της το μήκος (ανά 50, 100 ή 300 μέτρα) ενώ υπάρχουνε ταινίες σήμανσης στο 90% των διασταυρώσεων και σήμανση επικίνδυνων σημείων. Ο αγώνας προσφέρει στους ποδηλάτες την δυνατότητα να ανεφοδιάζονται κατά την διάρκεια του αγώνα σε περισσότερα από 9 σημεία/σταθμούς, όπου προσφέρονται νερό, ηλεκτρολύτες, ξηροί καρποί, μέλι, φρούτα, τεχνική υποστήριξη σε 2 από αυτούς. Κατά την διάρκεια του αγώνα μηχανές (4 το 2015) βρίσκονται μέσα στον αγώνα, από τον προπορευόμενο μέχρι τον τελευταίο αθλητή ενώ ένα αυτοκίνητο (4x4) βρίσκεται καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα πίσω από τον τελευταίο αθλητή.

protect_aoos_mountain_bike

 

Παράλληλα, την ώρα διεξαγωγής του αγώνα των 100+km, διεξάγεται ο «μικρός/fun» αγώνας των 30km, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα αφορμή για γνωριμία με την φύση και το ποδήλατο για όλους τους συμμετέχοντες είτε είναι χομπίστες είτε όχι.

Την προηγούμενη του αγώνα προσφέρεται γεύμα με ζυμαρικά, τυριά και σαλάτα. Ενώ μετά το τέλος του αγώνα προσφέρονται στους ποδηλάτες χυμοί και ροφήματα αποκατάστασης αλλά και τοπικά εδέσματα. Κατά την προσέλευση των αθλητών, για την εγγραφή τους και την παραλαβή αριθμού, προσφέρονται δώρα όπως αναμνηστικό σακίδιο, t-shirt, μπάρες ενέργειας, jel-άκια, χάρτες της περιοχής και του αγώνα, σκευάσματα αποκατάστασης των αθλητών.

Η διαδρομή διέρχεται εντός των ορίων και ενίοτε και των οικισμών, των κάτωθι κοινοτήτων: Βωβούσα, Περιβόλι Γρεβενών, Ελατοχώρι, Γυφτόκαμπος, Βρυσοχώρι, Ηλιοχώρι, Λάιστα και καλύπτει υψομετρική διαφορά περίπου 3.500m ανάβασης και είναι συνολικά 100+km. Οι ποδηλάτες βρίσκονται συνεχώς εντός δάσους, (κυρίως μαύρης πεύκης, οξιάς, ελάτης) ενώ υπάρχουνε σημεία όπου ακολουθείται η κορυφογραμμή.

Village_Vovousa

Στην φετινή διοργάνωση θα θέλαμε να καλύψουμε ελλείψεις και παραβλέψεις της περσινής χρονιάς και να βελτιωθούν θέματα παροχών στους αθλητές.

Τη φετινή χρονιά θα κάνουν την εμφάνισή τους και ζευγάρια που θα μπορούνε να τρέξουν τμηματικά-σκυτάλη την Ultra διαδρομή. Τα ζευγάρια θα αγωνιστούν πάνω στην Ultra διαδρομή. Ο πρώτος ποδηλάτης ή ποδηλάτρια θα τρέξει το πρώτο κύκλο των 20+ περίπου χιλιομέτρων γύρω από την Βωβούσα και αφού επιστρέψει στην εκκίνηση θα συνεχίσει ο έτερος του ζευγαριού για τα υπόλοιπα 80+ χιλιόμετρα της διαδρομής.

Οι λεπτομέρειες θα αναρτηθούν στο site του αγώνα.

Το πέρασμα του Αώου στο τέλος και των δύο διαδρομών που προστέθηκε το 2015 παραμένει, καθώς επίσης και η δυνατότητα οι ποδηλάτες του Ultra αγώνα να προσωπικό ανεφοδιασμό σε όποιο σταθμό επιθυμούν. Λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των αθλητών σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα (συμμετείχαν 90 ποδηλάτες και τερμάτισαν οι 75) και το υψηλό επίπεδο συμμετοχών (με την πρώτη 12άδα, για το 2014 και το 2015, να απαρτίζεται από τους: Περικλή Ηλία, Γιώργο Δάντο, Αναστάσιο Κουρμπέτη, Θοδωρή Πετρίδη, Ιωάννη Σκόρδα, Κώστα Συμελίδη, Simon Cole, Μάνο Σκάρο, Χρήστο Μυλωνά, Κωνσταντίνο Ορφανουδάκη, Χάρη Παπουνίδη, Χρόνη Δρούγια, Νίκο Ταχόπουλο 2ος το 2015, Εμμανουήλ Νταγιάννης 3ος το 2015, Δημήτρης Παπανίκος) θεωρούμε αυτή την χρονιά υποχρέωσή μας να προσφέρουμε στους αθλητές αλλά και τους θεατές έναν αγώνα αντάξιό τους σε ποιότητα και παροχές. Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε να βρίσκεστε δίπλα μας.

mtb_race_2

Πληροφορίες Χρόνης Δρούγιας Σταθερό: 2651075510 Κινητό: 6945542446 Αντώνης Σταγκογιάννης Σταθερό: 2656022843 Κινητό: 6976867042 Δρούγιας Δημήτρης Σταθερό: 2651037937 Κινητό: 6972700884 #ProtectAoosMtbUltra & #Vovousa for all social media Πληροφορίες για τους αγώνες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής.

Για εγγραφές συμμετοχής στον αγώνα, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο: http://aoosmtbultra.gr/?page_id=2614

Χάρτης Διαδρομής ULTRA protect_aoos_mountaiinbike_ultra_route Χάρτης Διαδρομής RACE

protect_aoos_mountaiinbike_race_route