EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Protect Aoos MtB Ultra Race 2018

Πληροφορίες event

«Protect Aoos ΜΤΒ Ultra 2018» 

Στα ορεινά της Ηπείρου και στα άκρα του συμπλέγματος των χωριών του Ζαγορίου, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού το χωριό της Βωβούσας διεξάγεται από το 2013 ο “Protect Aoos” MTB Ultra. Ο απαιτητικότερος Υπερμαραθώνιος αγώνας ορεινής ποδηλασίας στην Ελλάδα, σε μια ενιαία συνεχή διαδρομή. Στην καρδιά του Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, διασχίζοντας χαράδρες, κοιλάδες και κορυφές γύρω από τον ποταμό Αώο.

Ο “Protect Aoos” MTB Ultra έρχεται και το 2018 με αλλαγές και προσθήκες από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό.
Αυτή τη χρονιά, ο "Protect Aoos" MTB, θα περιλαμβάνει την πλέον κλασική και απαιτητική Ultra διαδρομή, σε νέα χάραξη και την επιστροφή της στα 120 χιλιόμετρα, με αρκετά σφιχτά χρονικά όρια και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό δεύτερο μισό. Την γνωστή και φιλική προς όλους Race διαδρομή, των 30 χιλιομέτρων, σε νέα χάραξη. Και τέλος την προσθήκη μιας Marathon διαδρομής για τους φίλους του αγώνα που επιθυμούν να απολαύσουν τα πρώτα 73 χιλιόμετρα του “Protect Aoos” MTB Ultra χωρίς τα πιεστικά του χρονικά όρια.

Οι Ultra και Marathon διαδρομές, σχεδιάζουμε, να περνούν για πρώτη φορά φέτος τα 1.700 μ. υψόμετρο κερδίζοντας μια πανοραμική θέα της χαράδρας του Αώου μετά την ανάβαση της Λάιστας. Ενώ άλλες δύο φορές οι ποδηλάτες θα διασχίσουν περάσματα πάνω από τα 1600 μ.
Δίνουμε ραντεβού την τελευταία Κυριακή του Αυγούστου (26/8/2018) στην Βωβούσα, πίσω από την γραμμή εκκίνησης των “Protect Aoos” MTB Ultra | Marathon & Race και ανελλιπώς το Σάββατο, την προηγούμενη της εκκίνησης, στην ενημέρωση των αθλητών, στο παιδικό τρίαθλο στα νερά του Αώου ποταμού και όχι μόνο.

Η Βωβούσα, κτισμένη στην κατάφυτη κοιλάδα του Αώου, περιτριγυρισμένη από ψηλά βουνά και δάση πεύκης, οξιάς και ρόμπολου, στα όρια του Ανατολικού Ζαγορίου, του Εθνικού Δρυμού της Βάλια Κάλντα και στο κέντρο του Εθνικού Πάρκου της Βόρειας Πίνδου, έχει συνδέσει το όνομά της με τον ποταμό Αώο. Ο κίνδυνος μια νέας επέμβασης στο ρου του ποταμού, μετά την λειτουργία του Υδροηλεκτρικού Σταθμού Πηγών Αώου το 1988, θα αποτελέσει την τελική καταδίκη της χαράδρας του Αώου, μέχρι την Κόνιτσα. Ενώ οι συνέπειες μέχρι τις εκβολές του στην Αδριατική είναι ακόμη απρόβλεπτες. Έτσι μέσα από την ανάγκη να κοινωνήσουμε το πρόβλημα μιας μελλοντικής εκτροπής και να βρούμε συμπαραστάτες στην προσπάθεια αποτροπής της, γεννήθηκε ένας αγώνας ορεινής ποδηλασίας που αγκαλιάζει τον Αώο και τα βουνά που τον περιβάλλουν. «Το Protect Aoos MTB Ultra είναι πράγματι ο πιο απαιτητικός αγώνας ΜΤΒ στη χώρα», μαρτυρούνε όσοι τον έχουνε τρέξει. Και αυτό γιατί δεν απαιτεί μόνο σωματική αντοχή και σωστή διαχείριση δυνάμεων για 100 και πλέον χιλιόμετρα ή να ανταπεξέλθει το ποδήλατο χωρίς μηχανικά προβλήματα. Το πιο σπουδαίο και το μεγαλείο του αγώνα είναι η ψυχή και η θέληση να επιβληθούνε στο μυαλό και το σώμα με μοναδικό στόχο τον τερματισμό δίπλα στον Αώο.

Πληροφορίες

Χρόνης Δρούγιας, Σταθερό: 2651075510, Κινητό: 6945542446

Αντώνης Σταγκογιάννης, Σταθερό: 2656022843, Κινητό: 6976867042

Δρούγιας Δημήτρης, Σταθερό: 2651037937, Κινητό: 6972700884

#ProtectAoosMtbUltra & #Vovousa for all social media Πληροφορίες για τους αγώνες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργανώτριας αρχής.

Επίσημη ιστοσελίδα: http://aoosmtbultra.gr/

Για εγγραφές συμμετοχής στον αγώνα, επισκεφθείτε τον σύνδεσμο εδώ.