EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;
Το event έχει λήξει

Βασίλης Λάγδας Τρίο Live

Πληροφορίες event

Στις 8 & 22 Ιουνίου ο Βασίλης Λαγδάς στην ηλ. κιθάρα, ο Ευθύμης Σφαιρόπουλος στο κόντρα μπάσο και τον Σάμι Χάσμε στα τύμπανα θα πραγματοποιήσουν δύο εμφανίσεις στην αυλή του Μαστέλο με δύο εκλεκτούς καλεσμένους: τον Λέανδρο Πασιά στις 8/6 και τον Πέτρο Μαράντζα στις 22/6 .

Την Παρασκευή 8/6 ο Βασίλης Λαγδάς/Ευθύμης Σφαιρόπουλος/Σάμι Χάσμε TRIO θα εμφανιστούν μαζί με τον Λέανδρο Πασιά στο πιάνο οπού θα κινηθούν μουσικά γύρω από την σύγχρονη τζαζ και θα παρουσιάσουν προσωπικές συνθέσεις του Λέανδρου και του Βασίλη. 

Την Παρασκευή 22/6 ο Βασίλης Λαγδάς/Ευθύμης Σφαιρόπουλος/Σάμι Χάσμε TRIO θα εμφανιστούν μαζί με τον Πέτρο Μαράντζα και θα παρουσιάσουν κομμάτια της jazz/funk-fussion σκηνής από την δεκαετία του 80' μέχρι και σήμερα. 

Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον κ.Τάσο Μαντζάρη στο ωδείο Musicworkshop του όποιου είναι και απόφοιτος. Έχει μελετήσει όλα τα είδη της μοντέρνας μουσικής (Blues, Latin, Funk, Rock, RnB, Gospel, Pop, Ethnic κλπ.) αλλά κυρίως με έμφαση στην Jazz. Υπήρξε μαθητής του κ. Ιωάννη Αγγελάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης όπου έκανε μαθήματα κλασσικής αρμονίας, ρυθμικού σολφέζ, μελωδικού σολφέζ και jazz αρμονίας.

Σε ηλικία 18 ετών συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam στο τμήμα του jazz πιάνο με καθηγητές τους Karel Boehlee, Rob van Bavel, Hans Vroomans και στο κλασσικό πιάνο τον Gert-Jan Vermeulen. Ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε και το εργαστήρι του διεθνούς φήμης καθηγητή Arnold Dooyewerd. Στο Amsterdam έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους : Avishai Cohen Trio, Mike Clark, Dominique DiPiazza, Robin Eubanks, Panagiotis Andreou, Hilario Duran Trio, Enrico Pieranunzi, Dennis Mackrel, Miles Okazaki και Jeff Levenson. Το καλοκαίρι του 2014 συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος στην μουσικοθεατρική παράσταση ‘’ Up Όλα’’ με συντελεστές τους Τάσο Πεζιρκιανίδη, Στάθη Παχίδη, Γιάννη Σιαμσιάρη, Γιολάντα Μπαλαούρα, Αστέριο Πελτέκη κι άλλους καλλιτέχνες.

Ο Πέτρος Μαράντζας γεννήθηκε στην πόλη της Πρέβεζας. Η ιδιαίτερη αγάπη του για τη μουσική εκδηλώθηκε από πολύ νωρίς κι έτσι από νεαρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται αρχικά ως αυτοδίδακτος μουσικός ενώ στη συνέχεια πήρε τις πρώτες θεωρητικές του γνώσεις από διάφορα ωδεία της πόλης. Η συναναστροφή του με άλλους μουσικούς και η συμμετοχή του σε μουσικά συγκροτήματα, ήδη από τα μαθητικά χρόνια, ήταν το πρώτο ερέθισμα για την μετέπειτα εξέλιξη ως session μουσικός. Στην πορεία, η ενασχόληση με διάφορα μουσικά στυλ όπως Pop, Rock, Folk, Metal καθώς επίσης η μετέπειτα έντονη επιρροή από τη μαύρη μουσική (Blues, Afro, Latin, Soul, Gospel, Funk, Jazz) έρχονται να συντελέσουν σε μια ευρεία και καλά καταρτισμένη μουσική αντίληψη γύρω από τη σύγχρονη μουσική. Το 2005 παρακολουθεί τη Θερινή Jazz Ακαδημία του Ιονίου Πανεπιστήμιου στην Κέρκυρα με καθηγητές, κάποιους από τους σπουδαιότερους μουσικούς της Jazz, Γιώργο Κοντραφούρη, Βασίλη Ρακόπουλο, Δήμο Δημητριάδη, Stephane Galland, Michel Hatzigeorgiou. Παράλληλα, δραστηριοποιείται επί σκηνής σε συνεργασία με αξιόλογους καλλιτέχνες και από το χώρο του έντεχνου ρεπερτορίου όπως η Γιώτα Νέγκα, Κώστας Αντύπας κ.α. Το 2011 έχοντας μετακομίσει στην Αθήνα, φοιτά στο Modern Music School - Εξάρχεια (πλέον Lab Music Education), ενώ στη συνέχεια παρακολουθεί ιδιαίτερα μαθήματα επί μια σειρά ετών δίπλα σε έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες της ελληνικής Jazz σκηνής, Δημήτρη Καλαντζή. Όλ' αυτά τα χρόνια συνεχίζει ενεργά ως session μουσικός παίζοντας πιάνο-keyboards με αξιόλογους μουσικούς απ' όλη την Ελλάδα, συμμετέχει σε ηχογραφήσεις αλλά και ως μέλος σε μπάντες πραγματοποιώντας live εμφανίσεις σε bars, ανοιχτές συναυλίες και διοργανώσεις όπως το Preveza Jazz Festival, ως support στη διεθνούς φήμης μπάντα Nouvelle Vague κ.α.

Μαστέλο 
Στοά Αλιέως & Ανεξαρτησίας, Ιωάννινα 
τηλ. 694 006 1369

είσοδος ελεύθερη


ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Διαιτολόγο Διατροφολόγος Ιωάννινα