EPIRUS EVENTS
  Αναζήτηση Event
Close
Κατηγορία Τί;
Τοποθεσία Τοποθεσία;
Venue Πού;
Ημερομηνία Πότε;

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-έκθεση «Ηπειρώτικη Λαογραφία»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-έκθεση «Ηπειρώτικη Λαογραφία»

Δημιουργεί νέα δεδομένα και ανεβάζει ψηλά τον πήχη, η εκδήλωση-έκθεση «Ηπειρώτικη Λαογραφία» από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, που διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο, το διήμερο 28 & 29 Απριλίου 2018.

Η Λαογραφία, χωρίς να ζητεί διόλου από τους ανθρώπους να γυρίσουν στο παρελθόν, αυτό άλλωστε είναι αφύσικο και αδύνατο, τους βοηθάει να γνωρίσουν τη λαϊκή τους παράδοση. Το σήμερα παραμένει δεμένο με το χθες. Το σύνολο του παρελθόντος είναι πάντα εν ζωή και εν λειτουργία μέσα στο παρόν, ακόμη και αν εμείς σήμερα δεν το θυμόμαστε πια. Η γνωριμία με το παρελθόν, η επαφή με τις ρίζες μας αποτελεί τη βάση για το μέλλον. Ζούμε σε καιρούς που χαρακτηρίζονται από το άγχος, την αστάθεια, την κρίση των αξιών, τις επιφανειακές ανθρώπινες σχέσεις και τη μοναξιά. Καιροί απρόσωποι, όπου ο άνθρωπος χάνεται στην ανωνυμία και τη γεωμετρική μονοτονία της πόλης και ζει σε γυμνά και ανιαρά κατασκευάσματα που επί το πλείστον κάθε άλλο παρά ανθρώπινα είναι. Σε αυτή την εποχή της ύλης, της ταχύτητας και παραβίασης της φυσικής πορείας περιφρονήσαμε, αγνοήσαμε και αμφισβητήσαμε την πολιτιστική μας παράδοση και τις αξίες της. Υποτιμήσαμε τις πνευματικές παραδόσεις, μιμηθήκαμε ξένα έθιμα. Έτσι χάθηκε σχεδόν ανεπίστρεπτα ένας ολόκληρος κόσμος που σφράγισε τις μνήμες πολλών και σημάδεψε την ψυχή τους.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος αναγνωρίζοντας το σημερινό γίγνεσται και κόντρα στους καιρούς προσδιόρισε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό λαογραφικό “κάδρο”, για την Ηπειρώτικη Λαογραφία, στον πιο εμβληματικό χώρο για τους απανταχού Ηπειρώτες, στο Ζάππειο Μέγαρο, , το διήμερο 28 και 29 Απριλίου 2018. Σε μια πανελλαδική ερμηνευτική πρωτιά, με την συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση-πρόταση. Η εκδήλωση συνδύασε πολλά νέα στοιχεία, με παραβολή του παλαιού και νεότερου στοιχείου. Μια συμβολική παραβολή-παρουσίαση-πρόκληση με την ανάδειξη της συλλεκτικής προσπάθειας συμπατριωτών.
Η έμπνευση, ο σχεδιασμός, η συνολική παραγωγή και η μεθοδική ολοκλήρωση της εκδήλωσης ''Ηπειρώτικη Λαογραφία'' για πρώτη φορά απο την ΠΣΕ, δηλαδή μιας ποιοτικής ισχυρής πολιτιστικής σηματοδότησης, μιας πολυσύνθετης οργάνωσης, διήρκησε σχεδον πέντε μήνες από την ορισθείσα επιτροπή από το Δ.Σ. της ΠΣΕ και με κεντρικό συντονισμό από το Προεδρείο της κορυφαίας αποδημικής οργάνωσης των Ηπειρωτών, μέσω του Έφορου Δημοσίων Σχέσεων Κωνσταντίνου Κωνσταντίνου.
H εκδήλωση συτή καταγράφεται για τους χιλιάδες των επισκεπτών, Ελλήνων και ξένων, ότι είναι μια κατάθεση στην επιστήμη της Λαογραφίας και μια διύλιση γνώσης και προσπάθειας, συνδυασμένη με την δυναμική συνέχεια. Την δυναμική συνέχεια και το πείσμα των Ηπειρωτών, απέναντι στο χωνευτήρι της παγκοσμιοποίησης , των πολλών αποδήμων Ηπειρωτών της ΠΣΕ σε όλο τον κόσμο, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, με το Ζάππειο Μέγαρο, τον Λαογραφικό Σύλλογο ''Ρίζες'' και με την αρωγή του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, του Μουσείου επαναστατικής Περιόδου και Αλή Πασσά, του Μουσείου Αργυροχοϊας Ιωαννίνων, του Σωματείο των Ασημουργών Ιωαννίνων, της Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, της Χορωδίας παραδοσιακής μουσικής της ΠΣΕ, τους λαϊκούς τραγουδιστές και οργανοπαίκτες, τα χορευτικά συλλόγων μελών της ΠΣΕ και πολλούς άλλους μεμονωμένους αρωγούς. Με σκοπό τη παρουσίαση της μοναδικής & ιδιαίτερης πολιτιστικής κληρονομίας της Ηπειρώτικης Λαογραφίας, μιας ζώσας και δυναμικής υπόθεσης των Αποδήμων Ηπειρωτών ανά τον κόσμο.
Οι επισκέπτες του Ζαππείου, για την εκδήλωση αυτή διαπίστωσαν, ότι ενσωμάτωσε μια δημιουργική αναζήτηση εκατοντάδων ετών, ανθρώπων και υλικών που προσπάθησαν και προσπαθούν και ακόμη σήμερα και συνθέτουν την Ηπειρώτικη Λαογραφία. Που επικεντρώθηκε: Πρώτον στην Παραδοσιακή Ηπειρώτικη φορεσιά - λαογραφική ερμηνεία της τοπικής ενδυμασίας. Οι φορεσιές που συνολικά εκτέθηκαν από το βεστιάριο του Λαογραφικού Συλλόγου ''Ρίζες'' και σε κατασκευές και μοντέλα ξεπέρασαν τις 30. Και δεύτερον στο Κόσμημα η Χειροποίητη Δημιουργία/ες από την παγκοσμίως διαδεδομένη Ηπειρώτικη Αργυροχρυσοχοΐα – ερμηνεία της λαογραφικής παραδοσιακής τεχνικής, με ανάλυση επιρροών και στοιχείων του τόπου και περιόδων. Και απέδωσαν τα εύσημα στο Δ.Σ. της ΠΣΕ.
Η ενσάρκωση και σηματοδότηση της εκδήλωσης στο κοινό, αποδόθηκε συνδιαστικά με πλούσιο οπτικό υλικό, σπάνια μοναδικά εκθέματα, σε χώρο άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ήπειρο. Η αποτύπωση της εκδήλωσης, συνδυάστηκε με τα τα συλλεκτικά εκθέματα-ενότητες που είναι η σύνδεση της Ηπειρώτικης λαϊκής παράδοσης του επεξεργασμένου μόχθου ζωής. Η ΠΣΕ με την πανθομολογούμενη επιτυχία της διήμερης εκδήλωσης κυριολεκτικά κατέδειξε τον ηγεμονικό της ρόλο στην προβολή της Ηπείρου, των Ηπειρωτών και της πατρίδας γενικότερα.
Τα εγκαίνια της εκδήλωσης έγιναν το Σάββατο 28 Απριλίου 2018 το πρωί, από τον Υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μπαλάφα, παρουσία του πρώην Υφυπουργού Γεωργίας Μιχάλη Καρχιμάκη, του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση και όλων των μελών του Προεδρείου της ΠΣΕ, καθώς και πολλών εκπροσώπων Ομοσπονδιών, Αδελφοτήτων, Συλλόγων και Ενώσεων της ΠΣΕ.
Ο Πρόεδρος της ΠΣΕ Γιώργος Δόσης στον σύντομο χαιρετισμό του τόνισε, μεταξύ των άλλων ότι: ''Η μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης, καταδεικνύεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για αυτή, αλλά και από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου, τώρα εδώ στα εγκαίνια και τα συστατικά της μέρη, είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της μοναδικής ικανότητας της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, να διοργανώνει τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις σε τόσο δύσκολους καιρούς, εγγράφοντας τις καλύτερες υποθήκες για μια ακόμα πιο γόνιμη και καρποφόρα συνέχεια. Με την «Ηπειρώτικη Λαογραφία'' η Πανηπειρωτική απεύθυνε με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύτιμο μήνυμα ανάτασης, ένα κάλεσμα έγερσης σε όλους τους ξενιτεμένους Ηπειρώτες σε όλο τον κόσμο: Όλοι μαζί, όλο και περισσότεροι, όλο και περισσότερο, κτίζουμε την ελπίδα στους πιο δύσκολους καιρούς με τον αγώνα, τη δημιουργία, την αλληλεγγύη, τη νεολαία, τον Πολιτισμό. Με τον αδάμαστο και ακαταπόνητο, τον τόσο γενναιόδωρο και όμορφο Ηπειρώτικο τρόπο''.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης που ακολούθησε μετά τα εγκαίνια ήταν πλούσιο και συμπεριλάμβανε μουσική και χορό. Έτσι μετά, το Σάββατο το πρωί ακολουθησε ηπειρώτικη μουσική από παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυγιά και απόδοση χορών. Παίζει η ζυγιά του Τάκη Ζιάγκα και τραγουδά ο Σάββας Σιάτρας. Χόρεψαν: Το Χορευτικό της Ομοσπονδίας Αποδήμων Μουργκάνας, το Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Αγίων Αναργύρων, το Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Καλλιθέας και το Χορευτικό της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν. Μάκρης, Ραφήνας, Μαραθώνα και Πικερμίου. Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος προσέφερε ηπειρώτικη ζυμαρόπιτα στους επισκέπτες και η ΠΣΕ κέρασε τσίπουρο. Το Σαββάτο το απόγευμα ακούστηκε ηπειρώτικη μουσική από παραδοσιακή ηπειρώτικη ζυγιά του Κώστα Μήτση, με τον ίδιον στο τραγούδι και τον Κωνσταντίνο Λιόντο στο κλαρίνο. Χόρεψε το Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων και το Χορευτικό του Συλλόγου Ηπειρωτών Θριασίου Πεδίου.
Το πρόγραμμα της Κυριακή 29 Απριλίου 2018, το απόγευμα συμπεριλάμβανε: Συνάντηση των Συντελεστών της εκδήλωσης, Χαιρετισμό του Προέδρου του Ζαππείου Μεγάρου, Χαιρετισμό του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση, Ομιλίες Τοποθετήσεις εκπροσώπων των συνδιργανοτών και συντελεστών, πρώτη ερμηνεία ηπειρώτικου τραγουδιού από τον Σάββα Σιάτρα, με κομπανία του Θοδωρή Γεωργόπουλου, τη χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της ΠΣΕ που απέδωσε ηπειρώτικους σκοπούς, εκτίμηση Συλλεκτικών αντικειμένων και Ηπειρώτικη μουσική από από τηνπαραδοσιακή ηπειρώτικη η ζυγιά του Θοδωρή Γεωργόπουλου με τραγουδιστή τον Μιχάλη Ζάμπα. Χόρεψαν το Χορευτικό του Συνδέσμου Γυναικών Ηπείρου Αττικής και το Χορευτικό της Ένωσης Ηπειρωτών Ιλίου. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με χορό για όλους και με μπουφέ με ηπειρώτικες πίτες και τσίπουρο.
Στην Πανηγυρική της εκδήλωσης απήυθυναν χαιρετισμούς, εκτός του Προέδρου της ΠΣΕ Γιώργου Δόση και ο Πρόεδρος του Ζαππείου Μεγάρου Γεώργιος Χρήστου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Καψάλης, ο Πρόεδρος του Μουσείου Επαναστατικής Περιόδου και Αλή Πασσά Φώτης Ραπακούσης , η Ευαγγελία Ανδρέου Αντιπρόεδρος του Λαογραφικού Συλλόγου ''Ρίζες'', η Μαρίνα Νούτσου επιστημονικός συνεργάτης του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς, ο Κωστής Καλαποθαράκης εκπρόσωπος του Μουσείου Αργυροχοϊας Ιωαννίνων και στέλεχος της Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Πειραιώς και ο Φαίδων Ηλίας Πρόεδρος του Σωματείου Ασημουργών Ηπείρου.
Ένα επιπρόσθετο γεγονός που έκανε την εκδήλωση ξεχωριστή και έκανε την ΠΣΕ πρεσβευτή του Ελληνισμού και της παράδοσης, ήταν το μοναδικό ενδιαφέρον των πολλών τουριστών που την περιηγήθηκαν. Οι τουρίστες κατέκλυσαν με ερωτήσεις την οργανωτική επιτροπή και απορρούσαν πως αυτό, σαν συνολικό θέμα, δεν έχει μπει στην διαδικασία περιοδικής τουλάχιστον Ευρωπαιϊκης έκθεσης σε πόλεις και μητροπόλεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Εκδόθηκαν ενθυμήματα για την εκδήλωση αυτή και συγκεκριμμένα ένα συλλεκτικό cd με 14 εμβληματικά ηπειρώτικα τραγούδια που απέδωσαν ηπειρώτες τραγουδιστές και μία αναμνηστική κονκάρδα με το λογότυπο της ΠΣΕ, που διατίθενται στη γραμματεία της ΠΣΕ.
Η ΠΣΕ αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους χιλιάδες των επισκεπτών που με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιηγήθηκαν την έκθεση, αλλά και τους χορηγούς που συνέδραμαν την εκδήλωση αυτή. Συγκεκριμμένα τους συνδιοργανωτές Ζάππειο Μέγαρο για την παραχώρηση του χώρου και τη κάλυψη μέρους των δαπανών, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καρχιμάνη για την κάλυψη μέρους των δαπανών, και τα Νερά ''Κωστηλάτα'', Σάββα Σιάτρα, Στέλιο Κουκουλάρη Αντιδήμαρχο Πωγωνίου, Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Φούρνους και Ζαχαροπλαστεία Χρήστος Έξαρχος, Αποθήκη τυροκομικών Αριστείδη Γούλα και Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπροπύργου.
Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, με την εκδήλωση αυτή της Ήπειρώτικης Λαογραφίας'' στο Ζάππειο Μέγαρο, τόλμησε και πέτυχε, για όλους τους Ηπειρώτες, την Ελλάδα τις αξίες και παραδόσεις, για ένα από τα μεγαλύτερα και βαρύτερα κεφάλαια της Λαογραφίας της πατρίδας μας, που δυναμικά διατηρεί παράγει και συνεχίζει την Ηπειρώτικη Μοναδική Λαογραφία της πολιτιστικής κληρονομιάς μας, αλλά παράλληλα δήλωσε παρούσα και ενεργή, στην διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων, που μόνον αυτή τολμά.

Από το δελτίο τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας με το απολογιστικό της εκδήλωσης.


Φτου και Βγαίνουμε στη Στοά Λούλη
Ιωάννινα
more
Ημέρες Φωτογραφίας Άρτα 2018
Άρτα
more
Βασίλης Καρράς Live
Πρέβεζα
more
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
Άρτα
more
12ος Πίθηκος Live
Ιωάννινα
more
Το Κάστρο των Παιδιών
Ιωάννινα
more
Vovousa Festival 2018
Ζαγόρι
more
Συνάντηση Ιουνίου των Paguristas
Ιωάννινα
more
Sankara The Illusionist
Ιωάννινα
more
Mamma Mia!
Ιωάννινα
more
Cocktail Party
Ιωάννινα
more
Η Φωτιά του Αϊ Γιάννη του Ριγανά
Άρτα
more
Ελεωνόρα Ζουγανέλη Live
Άρτα
more
Έκθεση Εργαστηρίων Ζωγραφικής Δήμου Αρταίων
Άρτα
more
Μουσική Βραδιά
Άρτα
more
Μια μέρα στη Χώρα του Ποτέ
Ιωάννινα
more
Disco Night
Ιωάννινα
more
Zagori Mountain Running 2018
Ζαγόρι
more
Ρομπέν των Δασών
Πρέβεζα
more
2ο Arta Night Run
Άρτα
more
Skloupo Run 2018
Ιωάννινα
more
The VIEW Roof Garden Opening
Ιωάννινα
more
Η τεχν[ικ]η της γραφής
Ιωάννινα
more
Πάολα Live
Ιωάννινα
more
Γιάννης Αγγελάκας Live
Πρέβεζα
more
After Run Fun Party
Άρτα
more
Έκθεση Φωτογραφίας Το βλέμμα της αιωνιότητας
Ιωάννινα
more
Έκθεση Φωτογραφίας Land/e/scapes
Φιλιππιάδα
more
Έκθεση Φωτογραφίας Η πόλη ως έργο τέχνης
Ιωάννινα
more
11α Μουσικά Μαϊστράλια
Πρέβεζα
more
Παράσταση Παραδοσιακών χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Άρτας
Άρτα
more
Punk Rock Party
Ιωάννινα
more
Φεστιβάλ Παιδικού, Εφηβικού & Νεανικού Θεάτρου
Ιωάννινα
more
24ο Ηπειρωτικό mini Rally "Autotest"
Ιωάννινα
more
Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Τσεπέλοβο
Ζαγόρι
more
Ετήσια Χορευτική Παράσταση Duende
Άρτα
more
Barcelona Gipcy Balkan Orchestra Live
Ιωάννινα
more
Συναυλία στο Θέατρο Κάστρου
Άρτα
more
Ο Αλαντίν & Το Μαγικό Λυχνάρι
Ηγουμενίτσα
more
Αχαρνής
Ιωάννινα
more
Συναυλία Συμφωνικής Ορχήστρας Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων
Ιωάννινα
more
Be an Alter Native
Ζίτσα
more
4o Φεστιβάλ Ρεμπέτικου
Ιωάννινα
more
Άγρια Δύση
Πρέβεζα
more
Βάτραχοι του Αριστοφάνη
Ιωάννινα
more
17η Συνάντηση Μαθητικών Θιάσων
Ιωάννινα
more
3 Χρόνια Αποσπερίτης
Πρέβεζα
more
Εκκλησιάζουσες
Πρέβεζα
more
Πέγκυ Ζήνα Live
Πρέβεζα
more
Buenos Tangos – Romper el Piso
Ιωάννινα
more
8o Acheron Fest
Ηγουμενίτσα
more
4o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου
Ιωάννινα
more
Έκθεση Φωτογραφίας Photo Europe Network
Ιωάννινα
more
Η αναζήτηση της εξωγήινης ζωής: Μύθοι και πραγματικότητα
Άρτα
more
Από τις κορφές του Ψηλορείτη στα μονοπάτια του Ζαγορίου
Ιωάννινα
more
Phil Campbell & The Bastard Sons Live
Ιωάννινα
more
Ματούλα Ζαμάνη Live
Άρτα
more
Παράξενο Ζευγάρι
Άρτα
more
Κοινός Λόγος
Ηγουμενίτσα
more
Έκθεση μαθητών Η Τέχνη της Ζωγραφικής
Ιωάννινα
more
Το Παιχνίδι της Σφαγής
Ιωάννινα
more
Αγώνας Δρόμου στο μονοπάτι της Βίδρας
Γέφυρα Πλάκας
more
XANA ZOO 10 Χρόνια μαζί
Άρτα
more
Felony Case Live
Ιωάννινα
more
Θεσμοφοριάζουσες
Ιωάννινα
more
Γιάννης Αγγελάκας & 100° C Live
Ιωάννινα
more
Blue Island presents Endie Kenzak
Πρέβεζα
more
Γλυκερία Live
Άρτα
more
Συναυλία Μοντέρνου Τμήματος Μουσικής Σχολής Κωνσταντίνου Λεοντάρη
Ιωάννινα
more
Προβολές στο Θυμωμένο Πορτραίτο
Ιωάννινα
more
Zagori High-Alt Hoop 3x3 Tournament 2018
Ζαγόρι
more
Γοργόνες & Μάγκες
Ιωάννινα
more
2η Πανελλήνια Αθλητική Εκδήλωση ΑμεΑ
Ιωάννινα
more
Αποθήκη Summer Vibes Party
Πρέβεζα
more
Χρήστος Θηβαίος & Μαρία Παπαγεωργίου Live
Ιωάννινα
more
Θανάσης Παπακωνσταντίνου & Σωκράτης Μάλαμας Live
Ιωάννινα
more
Ηλέκτρα
Ιωάννινα
more
Κωστής Μαραβέγιας Live
Ιωάννινα
more
27ο Zagori Basketball Camp
Ιωάννινα
more
7η Ποδηλατοδρομία
Ιωάννινα
more
Ετήσια Παράσταση Χορού
Ιωάννινα
more
10 Χρόνια Τσιπουρομπεκρήδες
Ιωάννινα
more
Αντιγόνη
Ιωάννινα
more
Έκθεση Restless Waters
Ιωάννινα
more
1ος Ποδηλατικός Αγώνας Μνήμης Ζαγορίου
Ασπράγγελοι
more
Στάθης Αρτινός & Νικόλ Ιεροδιακόνου Live
Ιωάννινα
more
Ζωντανή Ελληνική Μουσική στη Στοά Λούλη
Ιωάννινα
more
Παιδικό Φεστιβάλ Θεάτρου
Ιωάννινα
more
Συναυλία Μοντέρνου Τμήματος Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων
Ιωάννινα
more
Βασίλης Λάγδας Τρίο Live
Ιωάννινα
more
Χαΐνηδες Live
Ιωάννινα
more
3ο Zero Lake Run
Λίμνη Ζηρού
more
Rabiosa Beach Party
Πάργα
more
Αργυρώ Καπαρού & Σταύρος Σιόλας Live
Ιωάννινα
more
4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ Ιωαννίνων Χορεύοντας Μουσικές του Κόσμου
Ιωάννινα
more
Crazy Illusions Big Party
Ιωάννινα
more
Pre/Post Festival 2018
Πρέβεζα
more
Monophonics Live
Πρέβεζα
more
Theatraki Project X Party
Ιωάννινα
more
Τhe Kio Fest Vol. 4
Άρτα
more
9ο Βίκος Π.Α.Σ. Γιάννινα Basketball Camp
Ιωάννινα
more
Αγαμέμνων
Ιωάννινα
more